EU

o fereastra

February 17, 2015
FullSizeRender 8

Am un zid mult prea aproape de fereastra mea; o cale ferata care se decide sa ma anunte ca-mi taie orasu’  fix cand trece trenu’ pe sub geamu’ meu; sub mine, doi vecini care-si urla neiubirea cand eu as vrea prin sticla subtire sa aud ploaia.

Dar am cel mai frumos cer…”pentru ca fericirea e cand te uiti la ceva si vezi altceva”. Asta am invatat de la Alex. Alex e o poveste; o poveste trista rau..cu un final fericit tare. Alex e povestea copiilor care depind de ce decid pentru ei, Oamenii Mari. Si oameni mari si buni… exista. O parte din ei se numesc www.daruiesteviata.ro  si-i gasesti si pe www.bursadefericire.ro . Intreaga lume a lui Alex  era o fereastra; pentru copiii ca el, fereastra e mereu inchisa; trebuie; altfel, nu se vor bucura niciodata de ce e dincolo de ea; noi o numim camera sterila.

Pages: 1 2 3

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Georgiana February 17, 2015 at 11:20 pm

  1. Cea mai mare dorinta a mea…sa mi se limpezeasca mintea…sa stiu ce sa fac cu viata mea… Sa am curaj a lua decizii. Imi place foarte mult felul dumneavoastra de a scrie , de a simti lucrurile.

  • Reply Alina Chivulescu February 17, 2015 at 11:29 pm

   Iti multumesc, Georgiana, in cateva zile voi anunta castigatorul! Va fi o tragere la sorti ca sa aiba toata lumea sanse egale…Ai rabdare si determinarea de a face tot ce tine de tine; cred ca asa vei lua deciziile cele mai bune. :)

 • Reply Lorena February 18, 2015 at 9:42 am

  2. Dorinta mea?
  Sa stiu (practic) cum sa ma iubesc, cum sa am incredere in mine pentru ca stiu ca sunt factori importanti in viata unei femei si fara de care eu stau pe loc de atatia ani! Nu reusesc sa-mi gasesc un rost, un drum, niste caramizi sa-mi construiesc povestea; de asta imi doresc incredere in mine; sa aflu practic cum se face asta! Teoria o stiu!
  :*

 • Reply Radulescu Ioana February 18, 2015 at 4:12 pm

  3. Dorinta mea este sa imi vad familia sanatoasa si mereu cu zambetul pe buze.

 • Reply Radulescu Iuliana February 19, 2015 at 10:55 am

  4. Cea mai mare dorinta a mea este sa imi vad fetita fericita. In fiecare zi toata atentia mea se indreapta asupra ei. O iubesc fara limite si bariere si nu vreau sa sufere. Este sensibila si pune totul la suflet. Va doresc o primavara plina de magie.

 • Reply Camelia February 19, 2015 at 12:29 pm

  5. Avem de ajuns si uneori prea mult.
  Cel mai fericit esti cand daruiesti neconditionat, mai ales unui copil.
  Imi doresc sa schimb lumea lui Alex si a copiilor ca el. Imi doresc sa le vad fetisoarele rumene, ci nu palide de suferintele fizice, imi doresc sa-si implineasca visele, sa le simta, sa le savureze din plin. Imi doresc sa-i vad doctori, astronauti, sau eroi de poveste, balerine si printese.
  Nu-mi doresc nici cartea nici bratara, daca stiu ca toate dorintele mele se vor implini. :)

 • Reply Adina February 19, 2015 at 2:55 pm

  6. :) my wish is….. :)

  • Reply Alina Chivulescu February 23, 2015 at 11:27 am

   Acest mesaj a iesit castigator, am anuntat si pe FB; sa-mi trimiti, te rog, o adresa la care pot expedia cadoul.
   Va multumesc tuturor pentru mesaje!

 • Reply Tvei Daniel - Andrei February 19, 2015 at 5:27 pm

  7.Imi doresc sa reusesc cumva sa trec peste pierderea mamei. Sa ma obisnuiesc cu ideea ca ea e mereu langa mine si ma apara, iar seara ma vegheaza. Vin acasa de la lucru, casa e goala :( nu are cine sa ma intampine, sa ma intrebe ce ai mai invatat azi la lucru ? Mama este cea mai de pret fiinta de pe lume !!

  • Reply Alina Chivulescu February 19, 2015 at 6:53 pm

   Imi pare rau, Andrei…Daca-mi permiti niste ganduri…cuvintele sunt sarace in astfel de momente; sper sa poti sa te gandesti la tine si la drumul tau cu acelasi drag cu care o facea mama ta… si sa mergi…durerea nu pleaca niciodata; si poate nici nu trebuie; vulnerabilitatea este un pas catre putere…

 • Reply Patricia February 19, 2015 at 8:00 pm

  8. Familia mea sa fie sanatoasa. Asta este singura mea dorinta. Pana la urama doar asta conteaza…Sa fie sanatate. Seara frumoasa :)

 • Leave a Reply