SI LUMEA MEA

Despre oameni

November 18, 2014
image-2014-11-16-18577389-0-imagini-din-paris-1

Cred ca as putea reface cu o fidelitate demna de o cauza mai buna interiorul oricarui magazin ceausist , indiferent ce gaseai in el: saci de cartofi , sticle , de cele mai multe ori goale , cuie , rate de plastic , tavi cu marmelada . Am vazut  cozile de atunci ; mama nu ma punea sa stau la ele : “o sa mancam ce avem , nu stam aici “. Stateau parintii mei , fara sa stiu eu.  Vedeam dimineata oameni acoperiti cu paturi asteptand de ore bune la coada sa schimbe butelia.

Duminica ,cei carora li s-a recomandat sa vina dimineata daca vor sa voteze , si-au imbracat copiii si au plecat sa fie parte din cozi si de 4000 de oameni. Cine a venit dupa 9 dimineata n-a prea avut sanse sa voteze . Si cu toate astea au stat .

Unknown copy 2

Niste inimi  frante de dorul de casa , de rude , de copiii  lasati la mii de kilometrii , obosite de munci grele pe care le fac pentru altii si trimit banii castigati in tara , inghetate de frig , udate de ploaie , lovite de fortele de ordine , ragusite de strigatul in urechile surde  ale autoritatilor , au fost auzite de romanii de acasa : “iesiti la vot , noi nu putem sa votam” .images copy 7

Mi-a spus o prietana ca daca i se facea cuiva sete , nu cumpara o sticla cu apa , lua 20 , ca poate le e sete si altora  din coada …

Romanii au aratat ca sunt civilizati si toleranti  si intelepti . Si demni .

images copy 6

Si ca nu mai vor sa fie priviti cu aroganta si mintiti .

Si ca nu mai vor sa li se taie padurile , sa li se scormoneasca muntii  , sa  alerge dupa fire de apa curata dupa ce le-au fost fracturate pamanturile.

20141116_143711

Sper sa nu mai aud niciodata “ciocu mic, acu’ noi suntem la putere ” . Nu aveti puterea, aveti responsabilitate ! Indiferent cum se numeste partidul politic ! Nu stafurile de campanie sunt vinovate , ci kilometrii de autostrada pe care nu i-ati facut si ati dat in schimb kilometrii de oameni umiliti .

 

sursa foto: gandul,hotnews,blog Lucian Mandruta

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply