EU

De ziua ta, la o noapte cu trenul distanta de tine

November 26, 2015

FullSizeRender 15

Nu-mi place sa vorbesc desppre sot, iubit, copil si tot ce as vrea sa ramana al meu; nu pentru ca as avea de aparat vreo “citadela” sau pentru ca asa devin “mai interesanta” ci pentru ca asa m-a facut mama, introverta:).  Si pentru ca nu cred in  TE IUBESC-ul declarat. Am primit azi al doilea cel mai folositor sfat despre cum sa trec peste ce-mi e greu ( despre primul o sa va zic alta data ).

Am fost sa vorbesc pentru petrecerea de 15 ani a lui Mika. I-am spus cu jena domnului care detine braseria ca… eu n-o sa fiu; sunt in tren, am spectacol la Bistrita, vine tatal lui Mika.  Mi-a raspuns senin “doamna, anu’ viitor nici n-o sa mai stie ca n-ati fost impreuna, sunt deja mari, le place sa fie intre ei”. Bizar cum basculeaza viata asta si cum se aseaza lucrurile; azi, am poate dorinta asta de a vorbi pentru ca acum 15 ani am tinut in brate primul tau zambet ( asa mi s-a parut mie, zambet ) ; azi, tatal tau, desi am plecat fiecare pe drumul lui acum 12 ani, imi este cel mai bun prieten ( despre el am spus ca e “dincolo de iertare”, in ziare a aparut altceva, ca s-o lamurim si pe asta…)

Nu stiu ce am reusit sa-l  invat din ce mai stiu si eu… l-am batut la cap sa ramana in sala de cinema pana se termina genericul. Dialog de acu’ niste ani:

eu -Chiar daca n-o sa tii minte numele lor, citesti niste oameni care au muncit la film si la care nimeni nu se gandeste; vezi cum se termina povestea.

el -Pe bune?! Nici n-apuc sa-i  citesc , asa de repede “curg”.

eu- Nu conteaza, stai pana se termina tot!

Azi, cand imi povesteste cate un film:

el- Stii, mama, uneori, cele mai bune lucruri vin dupa ce se termina tot.

Tot azi, cand pentru mine simt ca se termina tot pentru ca nu-ti sunt aproape:

eu- Pentru tine , sper sa vina cele mai bune lucruri .. …… chiar daca sunt la o noapte cu trenul distanta de tine.

 

PS- o fotografie facuta de el…o pictorita, proprietara atelierului din spate, iesita sa asculte o doamna care canta pentru o moneda.

IMG_5511

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply