SI LUMEA MEA

cum sa fii generos cand te lupti cu dusmanul tau cel mai mare: frica

September 14, 2015

Judec din canapea; dupa ce am 15 grade-n plus ( fata de normal)  in camera c-asa-mi place mie… dupa ce am verificat de 15 ori usa; dupa ce de alte 15 ori am apasat telecomanda de la masina sa fiu sigura c-am inchis-o; dupa ce nu mai las geamu’ intredeschis ca se poate urca si la etaju’ 5…cum, nu se poate?!  din balcon in balcon…Cand mi-e frica se poate orice…rau; asta cu mult inainte de orice val de emigranti…

images-1 copy 3

Primul gand…de ce nu pleaca in statele bogate din jurul lor…impart aceeasi limba si aceeasi religie, ma gandesc ca le-ar fi mai usor. Apoi intrebarea cum  primim 1700; si nr. 1701 ce face? Ne pare rau, e ca la mall, locurile au fost ocupate, mai asteptati eliberarea  altor locuri de parcare…cam asta face Europa…”parcheaza” oameni. Am uitat ca niste europeni au stat ca numere intre garduri de sarma ghimpata acum niste ani. Am uitat ca peste 2 milioane de romani au emigrat…dar  cu avantaj culoare si credinta.images-2 copy 2

Cum stim ca printre cei care vin, oriunde, nu sunt si extremisti? N-ai cum; asa cum nu stiu nici ca ma urc in masina care trebuie, nici ca aterizez cu bine, nici ca maine-mi ies bine analizele…dar vad corpuri aduse la malul marilor peste care noi visam sa zburam in vacante, copii care dupa ce au aflat ce-nseama razboiul, afla ca n-au unde si langa cine sa creasca. Pentru ca noua ne e frica.

images copy 8

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Roxana September 14, 2015 at 12:39 pm

  Draga Alina,

  E profund uman si, deci, frumos ceea ce ai spus tu, dar realitatea se opreste aici.
  Probabilitatea ca oamenii astia sa fie extremisti si sa aiba intentii nu dintre cele mai bune este, asa cum am putut observa din evenimentele din ultimii ani, ceva mai mare decat sa nu aterizezi cu bine.
  Uite ce se intampla acum in Germania, cu islamistii care au ajuns acolo si organizeaza proteste, lupte de strada s.a.m.d.
  Intr-adevar, copiii nu au nici o vina, dar sunt victimele societatii, radicalismului religios, comportamentului si felului de viata pe care parintii lor il instituie.
  Dar nu putem sa nu ne intrebam de ce oare toti acesti imigranti provin fix din Siria, tocmai tara activistilor Isis care pana nu demult organizau atentate teroriste in Europa? Si de ce vor ei sa vina fix in Europa, dintre toate tarile din lume, alegand fix statele dezvoltate europene?
  Sa fie oare o intamplare?…
  Iar sa primesti 7000 de oameni despre care nu stii cine sunt, nu stii ce intentii au si din ce organizatii fac parte, sa nu presupuna, oare, nici un risc?
  Uitam ca dupa atentatul de la Charlie Hebdo se dorea monitorizarea telefoanelor mobile si controlul strict al calatorilor, iar acum se primesc oameni din Siria (!!!) cu ochii inchisi?…

  Nu prea cred ca e vorba doar de frica aici…

 • Leave a Reply